onsdag 22. desember 2010

God Jul

Det er blitt den 23. desember, lille juleaften, hos dere. Her er det fortsatt den 22. siden vi ligger elleve timer etter. Som sagt før, har vi bestemt oss for å tenke på oppholdet her som en sommerferie, det blir for sårt å tenke på det som den jula vi skulle hatt sammen med Rakel og Matias for å gjenoppleve vårt halvår her for elleve år siden.
Det er heller ikke veldig fokus på jul her, tross pinjetrær med glitterbånd og nisseluer på butikkpersonalet. Vi har brukt dagen både til historisk utforsking av paradisøya vår og til utforsking av livet under vann. 
Tangaroa, den gamle guden på Cook Island, blir påkledd omtrent like omsorgsfullt som Jomfru Maria i den katolske kirka. Vi synes han er en god kar å ønske god jul med!
For elleve år siden hadde Andreas og Andreas et fantastisk show med snorkel og ”Jeg gikk en tur på stien”. Vi prøvde med ”Å, så går vi rundt om en enebærbusk”, men Sorry! – vi fikk det ikke til, så dette er det beste vi kan stille opp med som julehilsen:

Vi har senka skuldra på flere måter i innspurten til jula. En av grunnene til det er at våre gode venner i Florø har sørga for rørlegger som nå endelig har fått vann i springen igjen. Kos dere med snøen, Sølvguttene, ribba (både den av sau og den av gris), tente lys og Gammel Oppland! Vi er invitert til buffet julaften, med både tunfisk og medisterkaker. Vårt bidrag blir riskrem, delvis basert på medbrakt grøtpose fra Norge. Tom Marsters, som egentlig er fra Palmerston, skal stille med Tom`s Akevitt, har Grete lovt. Klokka 2400 har vi tenkt oss i kirka i Titikaveka.

God jul til alle!
Eller på maori: Kia Manuia!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar