mandag 6. desember 2010

Nærkontakt


Nærkontakt med de lokale
Etter ei uke har vi nå akklimatisert oss bra. Våkner tidlig om morgenen, men det er jo ikke så dumt når vi kan rusle bortover ei hvit strand som morgentur. Brunfargen sniker seg også innpå, både på underarmer og rundt tærne, sånne steder som den ellers ikke når fram. Vi har ellers både buss, kajakk og en liten motorsykkel å ta oss fram med.
Lørdag er markedsdag i Avarua. Og gjett om Edvin var stolt når miss South Pasific sendte han sitt mest strålende smil mens han kjøpte missekalenderen! Hun er fra Rarotonga og som nyvalgt miss måtte hun sjølsagt stille opp på markedet, som er ukas høydepunkt. Det har vokst veldig siden sist vi var her, og rommer det meste både for lokalbefolkningen og oss turister. Og fra scena er det tromming, sang og dans.
I Avarua bygger de ny vaka som antagelig skal sjøsettes i morgen. Vi fikk prøvesitte den til stor moro for båtbyggerne.
På Muri har en privat familie bygd opp et fantastisk sted der vi først fikk være med på ei historisk vandring, etterfulgt av mat og et forrykende show rundt ei scene ute i vannet. Og jeg ble plukka ut til å bli oppstasa med bastskjørt m.m. Og ble premiert med å få kysse ”Brad Pritt” som han kalte seg. Han opptrådde både som historielærer, danser, klatra opp i palmen og endte med å kjøre oss hjem.
Sangen og dansen er bare helt til å ta pusten fra oss, enten den er på markedet, på idolkonkurranse mellom skolene, på ”island Night” på hotellene eller som vekselsang i kirka. Vi var til messe i dag, søndag, så klart. Og på kirkekaffe etterpå, sammen med de hvitkledde, hatteprydede damene fra sognerådet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar